Deze afbeelding geeft de aftercare van Tape extensions weer
Natuurlijk wil je zo lang mogelijk van je extensions genieten. Daarvoor is goede verzorging van essentieel belang. Enkel met de juiste producten en aftercare geven we garantie op onze haaroplossingen én beleef jij langer plezier van je ‘nieuwe haar!

Verzorging

De geselecteerde (olie-vrije) producten van Kevin.Murphy zijn uitermate geschikt voor extensions en doen werkelijk wat ze beloven. Je nieuwe haar blijft langer mooi, klit niet en krijgt een gezonde glans bij gebruik van deze producten.

Wassen

Wacht na het inzetten van de extensions 24 tot 48 uur met het wassen van het haar. Borstel je extensions goed uit voordat je het haar nat maakt. Was je haar 2 keer en zorg ervoor dat de shampoo ook goed tussen de extensions verdeeld word. Spoel de shampoo vervolgens goed uit. Gebruik na het wassen altijd de Rinse van Kevin.Murphy, verdeel dit in de lengtes van het haar en dep met een handdoek je extensions droog.

Borstelen

Ieder mens verliest ongeveer 100-150 haren per dag. De haren die normaal gesproken in je borstel blijven zitten, zullen nu vast blijven zitten in de aanhechting van de extensions. Hier hoef je je geen zorgen om te maken, maar om klitvorming te voorkomen is het belangrijk om goed te borstelen. Doe dit minimaal 2 keer per dag. Verdeel je haar in verschillende secties en begin bij de onderste lagen haar. Neem ook de hoofdhuid goed mee zodat je zeker weet dat het gehele haar klit-vrij is. Wij borstelen onze extensions het liefst met de Mediceuticals brushes, verkrijgbaar in Het Stijllokaal.

Good Night

Ga nooit met nat haar slapen en föhn het dus eerst altijd goed droog. Zorg ervoor dat je het haar in een vlecht, staart of knot draagt tijdens het slapen. Dit kan ernstige klitvorming veroorzaken.

Zon, zee & strand

Heerlijk! Maar geef ook je extensions wat extra aandacht. Chloor of zoutwater kunnen je extensions doen verkleuren. Ook zonnebrand heeft een negatief effect op de kleur van je haar. Draag het dus tijdens het zwemmen en zonnen zoveel mogelijk omhoog.

Extra verzorging

Je extensions worden niet zoals je eigen haar gevoed vanuit de hoofdhuid. Hierdoor hebben de extensions meer verzorging nodig dan je eigen haar. Gebruik daarom voor de juiste vochtbalans minimaal één keer in de week het hydraterende (olie-vrije) masker van Kevin.Murphy. Dit masker gebruik je in plaats van de Rinse (conditioner).

Drogen

Laat je extensions niet zelf opdrogen, maar föhn het haar droog. Gebruik alvorens de Heated.Defense van Kevin.Murphy om je extensions te beschermen tegen de hitte van de föhn. Zorg ervoor dat de tape van de extensions ook helemaal droog is om jeuk aan de hoofdhuid te voorkomen. Richt geen warmte direct op de plakstrips maar blaas het luchtig droog.

Styling van Staart of Knot

Wanneer je het haar in een staart of knot wilt dragen, doe dit dan niet te strak. Wanneer je het haar te strak naar achter vast zet komt er teveel spanning te staan aan de uiteinden van de tapes waardoor je eigen haar zou kunnen ‘afbreken’.

Vind je het lastig of wil je meer tips hoe je je haar op een leuke & veilige manier kunt vast steken? Boek een Masterclass stylingsessie bij één van onze stylisten. 1 op 1 gaan we graag met je aan de slag!

Kleuren

House of Hair heeft in Het Stijllokaal een collectie van prachtige kleuren en dus is er altijd een weft die bij je past. Wil je tóch een keer iets anders en zijn je extensions nog als nieuw? We kunnen ze met onze ShadesEQ kleuringen gemakkelijk en veilig inkleuren. Oplichten van extensions kan echter niet!

Opfrissen

Net zoals bij je eigen gekleurde haar kan de kleur van je extensions ’teruglopen’. Af en toe een opfrisser met onze kleuren van Shades EQ zorgen weer voor een mooie, rijke kleur en extra glans! PS. Pas op met het gebruik van verschillende silver shampoo’s, Deze kunnen ‘doorslaan’ en een grauwe gloed op de extensions achterlaten.