Hoe moet ik baardolie gebruiken?

Baardolie is een van de essentiële producten in jouw dagelijkse baardverzorgingsritueel. Enige tijd geleden schreven wij al waarom je als man absoluut baardolie moet gebruiken. Waar we echter nog niet op zijn ingegaan, is hoe je deze olie het beste kunt gebruiken. Daar is namelijk een optimale manier voor, die we hieronder nader toelichten.

Baardolie voedt en hydrateert huid

Voordat we uitleggen hoe je baardolie het beste kunt aanbrengen, is het belangrijk om eerst te begrijpen wat de olie precies doet. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt baardolie niet zozeer in op de baardharen, maar voornamelijk op de huid daaronder. De conditie van de onderliggende huid is namelijk bepalend voor de conditie van je baard.

Natuurlijk heeft baardolie ook in direct opzicht een positief effect op je baardharen. Het maakt ze zachter, en voorkomt gespleten punten. De belangrijkste functie is echter het hydrateren en verzorgen van de huid onder je baard. Dit voorkomt huidirritatie, helpt tegen roos en geeft je baard ook nog eens een lekker geurtje.

Baardolie druppelen, inmasseren en verdelen

Nu je weet dat baardolie voornamelijk is ontwikkeld om in te werken op de huid, klinken onze instructies om de olie aan te brengen waarschijnlijk een stuk logischer. Pak het flesje olie en sprenkel enkele druppels op je vingertoppen. Wrijf goed uit over alle vingertoppen en masseer vervolgens grondig in op de huid onder je baard.

Zorg voor een gelijkmatige verdeling en blijf de wortels van je baardharen stevig inmasseren. Raakt je baard hierdoor aanvankelijk enigszins uit model? Geen paniek, dit is een teken dat je goed bezig bent. Als je klaar bent met massage van de huid, breng je jouw baard weer met de hand in model door de laatste restjes olie over het baardhaar te verdelen.

Baard kammen laatste maar onmisbare stap in baardverzorging

Voor een baard die er de hele dag piekfijn uitziet, moet je nog een laatste stap voltooien: het kammen van je vers geoliede baardhaar met een baardkam. Baardverzorging met een baardkam behoort standaard onderdeel te zijn van jouw ochtendritueel en zorgt ervoor dat de aangebrachte olie nóg beter wordt verdeeld.