Mannenkapsels van nu: De meest populaire haircuts voor mannen

barber
Miranda Kroeze
Deze blog informeert je naar de meest populaire mannenkapsels van 2023

Mannen van tegenwoordig weten net als vrouwen precies wat ze willen. De een verkiest al jaren z’n oude, vertrouwde haircut terwijl de ander het liefst iedere 4 weken iets nieuws in de spiegel ziet. Logisch vinden wij, zolang het maar bij je past!

Mocht ook jij een keer iets anders willen, we hebben de meest populaire kapsels uit de barbershop voor je op een rijtje gezet.

The French Crop

Een van de meest klassieke herenkapsels van dit moment is de French Crop. Mocht je twijfelen of het je staat, lucky you want dit kapsel is geschikt voor praktisch iedere gezichtsvorm en ook nog eens ideaal wanneer het haar iets dunner lijkt te worden. Doordat het haar licht naar voren wordt gebracht kunnen eventuele dunnere en zelfs kale plekken bedekt worden. Bijkomend voordeel is dat het weinig aan stylingsproducten behoeft, perfect voor mannen die zich graag in de sportschool bewegen dus. Het is namelijk de bedoeling dat je het zo natuurlijk mogelijk draagt.

Man with a classic French crop hairstyle and mid skin fade

The Textured Crop

Dit kapsel is ideaal voor mannen met nét wat meer textuur (slag) in het haar. Zelfs wanneer je last hebt van een paar vervelende kruinen is dit de perfecte haircut. Zelfde dan the French Crop, maar door de textuur nét even anders.

Zorg ervoor dat je haar droog is wanneer je het in model brengt. Breng een klein beetje wax of clay aan met je vingers, maar onthoud: bij dit kapsel mag je haar natuurlijk zitten en moet het zeker niet te-gestyled ogen.

Men with Textured Crop hairstyle

The Slick Back

De Slick Back is er al een tijdje, om precies te zijn van begin jaren ’20. In die tijd was het handig om een kapsel te hebben wat niet compleet verpest werd wanneer je een pet droeg (in die tijd een teken van klasse/stijl). Sindsdien blijft deze haircut een tijdloze klassieker en met name perfect voor de stijlere haartypes. Heb je een wat smallere gezichtsvorm? Kies dan voor de Side Parting variant, hierdoor lijkt de vorm van je gezicht een stuk minder smal.

Men with Slick Back hairstyle

The Side Parting

The Side Parting blijft een extreem populair mannenkapsel. De basis van dit kapsel wordt gevormd door een korte achterkant en zijkanten en is geschikt voor praktisch ieder haartype en type gezicht. Zoals je ziet heeft deze haircut veel weg van The Slick Back maar oogt door de zijscheiding nét wat nonchalanter. Let er wel op dat het haar bovenop niet te lang en te dun is.

Men with side parting hairstyle
Men with side parting hairstyle

The Fade 

En dan hebben we natuurlijk nog The Fade… Een ander populair en trendy kapsel welke bij mannen op dit moment ontzettend cool is. Bij een fade gaat het haar simpelweg van niets naar iets, de lengte van het haar is afhankelijk van de hoogte van de fade. Welke fade het beste bij je past hangt af van de gewenste stijl en de vorm van je gezicht.

Men with Faded hairstyle
Men with Faded hairstyle
Men with Faded hairstyle
Men with Faded hairstyle
Men with fade hairstyle
Meer volume in je haar? Deze 9 tips gaan je helpen
Kleurtrend SS’23/24, trend of geen trend