The nineties are back!

Knippen en Kleuren
Marriët

Kun je je het nog herinneren? De Chunky highlights en de middenscheiding van Jennifer Aniston (Friends) of de plateauzolen en de crop tops van Victoria Beckham (Spice Girls)? Trends, ze komen en gaan. Maar het leuke is, ooit maken ze weer hun comeback!

Okay, niet helemaal natuurlijk want er is altijd iets van een twist. Zo komt er altijd wel een subtiele verandering aan te pas waardoor we tóch telkens weer overstag gaan naar iets wat we eigelijk allang achter ons hadden gelaten. Niet alleen op het gebied van mode, maar ook als het op het haar aankomt valt er altijd wel weer iets te tunen…

The Sustainable Hairstylist
Wanneer je ons boek, The Sustainable Hairstylist hebt gelezen, dan weet je inmiddels dat ik een haat-liefde verhouding heb met trends. Enerzijds vind ik het in de meeste gevallen te plat, alsof je er pas toe doet wanneer je meedoet aan het geschapen beeld. Alsof iedereen zomaar wegkomt met die ene trend…
Anderzijds weet ik dat het onlosmakelijk met ons verbonden blijft, trends vormen namelijk de motor van onze economie. Toch zie ik die dingen (ik noem even niet meer het woord trends) meer als een leuke, aangename afwisseling die de diversiteit van ons als mens benadrukt. Maar please… ga in alle gevallen wel voor de trend die bij je past 😉

Terug naar de ’90
Wavy lokken, middenscheidingen en bobs. En wat dacht je van curtain bangs? We zetten er een paar voor je op een rijtje.

Loose waves
Vind je het leuk om wat meer structuur in je haar te dragen maar heb je geen zin om iedere ochtend met allerlei tools aan de slag te moeten? Maak voor het slapengaan een vlecht, of zelfs meerdere. Schud het de volgende ochtend lekker uit en gebruik bijvoorbeeld de Bedroom Hair van Kevin.Murphy voor nét wat extra hold. Afhankelijk van hoe strak of los je je haren vlecht, hoe loose of tight de structuur zal zijn. Et voilà, 90’s waves voor jou! Anno 2022 noemen we het The overnight braid.

De klassieke middenscheiding
Al een tijdje terug van weggeweest. De middenscheiding, ideaal voor iedereen met een smalle gezichtsvorm. Vreemd genoeg horen we vaak het tegenovergestelde, “doe maar geen middenscheiding, mijn hoofd is al zo lang”.
Toch is het dan dé manier om je gezichtsvorm ovaler te maken. Hiermee creëer je dus de illusie dat je gezicht ronder is dan het eigenlijk is. Easy peacy.

Slick bun
Niet alleen voor op de catwalk maar met deze coupe ren je ook prima even mee naar de Appie! Ubercool met een knap pak of gewoon wanneer je je wasbeurt een dagje wilt uitstellen. Vind je een klassieke wetlook gel iets te krokant aanvoelen gebruik dan de Young.Again Oil van Kevin.Murphy. Het geheel iets té slick? Ook zonder dat het wet oogt is deze bun hartstikke on trend.

Bob(bie)
Superstrak of juist een beetje tousled, de bob. Deze kortere lengte is ideaal voor dit seizoen. Geen gedoe met colletjes en shawls en toch lekker fris, letterlijk en figuurlijk dan…

Curtain Bangs, Fringes en FrouFrou’s
En de nieuwe generatie maar denken dat ze “iets nieuws” hebben, wij weten beter 😉 Hoe we ze ook noemen, ook toen waren ze er al. Veel eerder zelfs, weet je nog? De bangs van Brigitte Bardot of de Farrah Fawcett look? Lang leve de kortere, nonchalante lokken in of uit je gezicht.

Tip van Pien: De perfecte brow in 3 stappen
Hoe de meest bizarre situaties tot ongewone verrassingen kunnen leiden