Voor iedereen die meer wil weten over de Dyson Airwrap!

Kelly
Een krultang, stijltang en föhnborstel in 1. Een tool die krullend, golvend, glad, en volumineus  haar kan maken. En dat zonder extreme hitte! Dit wil toch iedereen!

De Dyson Airwrap is multifunctioneel. Het is een toolbox voor alle haartypen, want met deze set kun je tegelijkertijd stylen, drogen en je haar perfect in model brengen. En zoals we net al schreven, een groot bijkomend voordeel: zonder extreme hitte! Dus écht beter voor je haar. Ik leg je uit hoe je de verschillende opzetstukken het best kunt gebruiken én wat ik er zelf van vind!

What’s in the box?

Met de verschillende opzetstukken in de box creëer je in een handomdraai kleine krullen, grove krullen, volume of glad gepolijst haar. Laten we beginnen met daar waar het allemaal mee begon, de airwrap!

Airwrap regular & long opzetstuk

In tegenstelling tot de eerste versie heeft Dyson het gebruik nog gemakkelijker gemaakt. In plaats van twee airwraps (links en rechts) is er nu maar één, die via een schakelaar snel de richting van de luchtstroom verandert. Door de twee opzetstukken nu te combineren tot één opzetstuk kun je je hele haar stylen zonder dat je halverwege van opzetstuk moet wisselen. Krullen kunnen met de klok mee en tegen de klok in worden gecreëerd met één opzetstuk. Deze zijn er in verschillende maten, zowel in lengte als in diameter. De 30mm en 40mm diameter én de lange en korte opzetstukken.

30mm

Deze is geschikt voor korter haar, om bovenop meer volume te geven. De kortere kun je ook gebruiken voor langer haar, dan krijg je simpelweg wat meer krul.

40mm

Dit opzetstuk is voor wat langer haar, dan krijg je meer slag en een grovere krul.

Long of normaal?

Welke lengte je kiest is afhankelijk van de lengte van je haar. Voor haar tot op de borst óf langer ben je het meest geholpen met het ‘lange’ opzetstuk.

De zachte platte borstel met puntjes

De gladmakende borstel ziet eruit als een gewone haarborstel. De borstel is geschikt om pluizig haar wat gladder te stylen, nat haar glad te maken en tegelijkertijd te drogen. Dit werkt redelijk goed, maar minder efficiënt als met een reguliere stijltang, wél haar-vriendelijker!

De stevige platte borstel zonder puntjes

Dan de andere variant, zonder puntjes aan de uiteinden. Deze is handig wanneer je veel en dik haar hebt met een grovere structuur. Deze maakt het net als de borstel hierboven, net wat gladder, maar is meer geschikt voor wanneer je haar net wat gevoeliger is voor pluis.

De ronde föhnborstel

Ideaal voor net wat meer volume aan de aanzet, te vergelijken met een traditionele föhnborstel. Deze ronde borstel leidt lucht langs de haren om deze meer een boost te geven vanaf de aanzet, waarbij de borstelharen spanning creëren om het haar in model te brengen terwijl het droogt.

Haardroger en gladmaker in één

Dit opzetstuk maakt het haar droog en glad en laat opspringende haren verdwijnen. Kortom, deze tool heeft dus de eigenschap van een föhn maar rekent af met pluis en flyaways.

Is de Dyson het geld waard?

Wat mij betreft zeker! Omdat ik veel met mijn haar bezig ben, is het prettig te weten dat de Dyson mijn haar optimale bescherming biedt. Afhankelijk van de stijl die ik wil, heb ik een ruime keuze uit de verschillende opzetstukken. Maar… ik denk dat dit dan ook gelijk voor veel mensen een struggle is. Want wanneer je minder met je haar bezig bent of minder vaak van stijl verandert ben je dan heel eerlijk wel zo’n hele box nodig? Naar mijn idee had dit beter gekund door de opzetstukken apart in de verkoop aan te bieden zodat je expliciet dat kunt kopen waar je het meest behoefte aan hebt. Bijkomend voordeel is dat de box dan ook een stuk aantrekkelijker geprijsd kan worden. Want het blijft natuurlijk een hele klap geld!

Twijfel je nog steeds?

Dan zit er maar één ding op, ik nodig je uit in Het Stijllokaal zodat je eigenhandig met de box aan de slag kunt gaan 😉

X Kelly

 

Primers, niet alleen voor je make up!
Wat is dat toch met die ‘heatless curls’?