Ieder jaar hebben we hem weer nodig: de winterjas. Winterjassen gaan vaak lang mee en je draagt hem erg vaak. Vooral nu er een koude winter op ons staat te wachten. Het is daarom aan te raden om in een goede jas te investeren. Maar wat zijn de modekleuren voor komende winter? En welke materialen zien we terug komen? Wij zetten de winterjassen trends op een rijtje.

Teddy coat

Hij is lekker warm en je hebt hem in verschillende kleuren en printjes. Ja, we hebben het over de teddy coat! Dé geliefde winterjas onder velen. Kies voor een korte variant wanneer je iets kleiner bent en voor een lange variant wanneer je wat langer bent. Zorg dat de focus op je benen wordt gelegd, hierdoor lijk je langer.

Puffer jacket

We snappen dat je je er een beetje een Michelin mannetje in voelt, maar warm is deze jas wel! De jas bestaat uit een gladde, doorgestikte stof die gevuld is met veren. Hierdoor ontstaan kussentjes, ook wel ”puffs” genoemd. Je kunt safe gaan en kiezen voor een strak model, maar eigenlijk geldt ook voor deze jas: the bigger, the better. 

Faux fur

Je hebt hem misschien al een aantal keer voorbij zien komen op STYLETODAY, we krijgen dan ook geen genoeg van de faux fur coat. Met de nadruk op faux – nep – want we doen niet aan echte bontjes. Wat je tegenwoordig veel ziet is de jas in opvallende kleuren of graphic designs, om de nadruk nog eens even extra op nep te leggen.

Geruite jas

Helemaal on trend zijn de vintage mantels met de geruite print die zomaar uit de kast van je oma kan komen. Tip: draag een riem over de jas om je taille iets meer te accentueren.

Cocoon coat

De naam zegt het al: in deze jas kun jij jezelf helemaal innestelen. De cocoon coat is oversized en gemaakt van een zachte en soepele stof. Het ultieme design is een recht model of loopt wat rond bij de taille voor een nog comfortabeler gevoel.

Natuurlijke kleuren

Kies bovenstaande jassen in een natuurlijke kleur zoals wit, beige en camel. De natural trend wordt namelijk ook steeds groter in de fashion wereld.