Als je al eens hebt overwogen om je haar in een oranjerode-ish tint te verven, dan is er geen beter moment dan nu; kastanjebruin zou nog weleens een subtiele opmars kunnen gaan maken. De tint is de perfecte balans tussen rood en bruin, máár: voordat je volledig overtuigd bent en al met Het Stijllokaal aan de telefoon hangt, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten voordat je de overstap maakt naar deze warme kleur.

Haarkleurtrends komen en gaan. En komen en gaan. Maar met deze klassiek kastanjebruine kleur zit je altijd goed. Als je een nieuwe look wil die niet té on trend is, is deze tint een goede keus.

Ombré haarkleuren: we zagen ze de afgelopen jaren o-ve-ral, maar als het aan ons ligt, kan het nog steeds.

Goed nieuws voor wie al een donkerbruine haarkleur van nature heeft. Aangezien kastanjebruin een balans is tussen rood en bruin, is het met donker haar makkelijker om over te gaan naar kastanjebruin. Colorist Robinson: ‘Als je donker haar oplicht, krijg je automatisch een rode tint. Hoe donkerder het haar is, hoe kastanjebruiner het wordt.’

Met geleidelijke highlights geef je je haar subtiel meer dimentie. Vraag je stylist daarom naar de bekende balayage-techniek, waarbij de kleur in enkele slierten wordt geverfd voor een natuurlijk resultaat.

 

Volgens onze stylisten staan lichte en donkere kastanjebruine tinten bij de meeste huidskleuren: ‘Kastanjebruin neutraliseert roze ondertonen bij een lichte huid. Het zorgt ervoor dat je huid een warmere kleur krijgt. Dit is ook het geval bij een olijfkleurige huid; het geeft je een glow.’