De een kan niet wachten, de ander wil er niets van weten; we hebben het over de herfst en winter. Met een topzomer als deze snap ik heel goed dat je liever met een cocktail op het strand zit dan aan de gure winter denkt. Toch moeten we er echt aan geloven. We zitten morgen al in september en dan kan het in eens wel héél snel gaan. Om je alvast een beetje te helpen, hebben wij het straatbeeld, de grote influencers en alle Fashion Weeks voor je onderzocht op trends en kleuren voor de winter. Wees niet bang: deze modekleuren zorgen geheid voor herfstkriebels! Notitieboekjes en pennen dus bij de hand, want dit mag je niet missen!

DEZE MODEKLEUREN DRAGEN WE IN DE HERFST/WINTER

Elk jaar kiest Pantone de kleur voor het seizoen. En dat hebben ze deze keer ook gedaan! Dit seizoen voorspellen ze veel rood tinten. Van klaproos rood (een minder felle kleur rood) tot peer rood (combinatie van paars en rood); in de winter is niks te gek. Vooral een combinatie van verschillende tinten rood is een veel gezien beeld bij de influencers. Maar ook herfstige kleuren, zoals warm oranje, olijf en ceylon geel (een kruidige kleur geel) gaan we veel zien. Hier krijg je toch spontaan herfstkriebels van?

Geen fan van donkere kleuren? Oud roze is nog steeds gaande en een kleur die iedereen ook kan hebben. Draag het met basic kleuren als grijs of zwart. Of ga los met donkerrood of donkerpaars. Ook doet de donkere tropische kleur groen nog steeds mee, dit keer veel gespot met geel, grijs en beige. Daarnaast zijn de paarse kleuren ook nog steeds hot, vooral lila en violet, de kleur van het jaar. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je in de winter alleen maar donkere kleuren aan moet!

Om je alvast een beetje inspiratie te geven over hoe je deze herfstkleuren kunt combineren, hebben wij het beste van het beste streetstyle beeld voor jullie geselecteerd.