Dr. Martens trend

Het streetstyle beeld tijdens menig fashion week wordt de afgelopen tijd overheerst door de comfy chunky Dr. Martens boots. Ook buiten het modeseizoen worden modellen in hun off-duty looks gespot met het schoenontwerp van het Britse merk. De klassieke combat boots waren afgelopen winter en zomer helemaal in de mode, en modellen zoals Candice Swanepoel, Gigi Hadid, Kendall Jenner en Kaia Gerber tonen aan dat de trend hier is om te blijven.

         

 

Ondanks dat de schoen zijn rock ’n roll-debuut maakte in de jaren ’60, bestaat Dr. Martens al sinds de jaren ’40, toen een arts genaamd Klaus Maertens het ontwerp ontwikkelde. Sindsdien vierde het Britse schoenontwerp hoogtij in Engeland binnen de stijlen van verschillende subculturen als punk, grunge en Britpop. Inmiddels is de schoen een waar streetstyle item geworden en is het wereldwijd geliefd bij menig celebrity en model.

         

Dat de schoen stijgt in populariteit is niet enkel zichtbaar op straat. De winst bij Dr. Martens steeg met 70 procent dit jaar, waarbij de online verkoop met ruim tweederde omhoog ging, zo weet The Guardian. Terwijl modellen de combat boot-trend voortzetten buiten de catwalk, ontwikkelde afgelopen fashion month ook óp de catwalk een trend gerelateerd aan de chunky laarzen en combat boots. Ontwerpers en modellen tonen aan dat de schoen in verschillende variaties te dragen is en een tijdloos item is geworden.