Dat wordt bepaald door jouw genen! Wetenschappers hebben ontdekt dat de structuur van de haarfollikel of het haarzakje (het deel van de huid waaruit het haar groeit) de vorm van de haren bepaald. Een gekromd haarzakje vormt tijdens de haarcyclus een draaiing van het haar, hetgeen krul veroorzaakt. Hoe jouw haarfollikel zicht vormt, wordt bepaald door jouw genen.

Krullend haar is vaak ook veel droger dan steil haar omdat het voor de oliën die door je hoofdhuid worden afgescheiden veel gemakkelijker is om de punten van steil haar te bereiken dan de punten van krullend haar.

Belangrijke do’s!

Wat hebben alle krullen nodig?

Vocht

Je krullen moeten dagelijks gehydrateerd worden. Hoe? RE.STORE van KEVIN.MURPHY is een topproduct om vocht te geven aan je krullen!
Tip! wat ook goed werkt is RE.STORE mengen met wat water en dit aanbrengen op je krullen.

Wasbeurt

Was je haar met een sulfaatvrije shampoo deze zijn milder voor jouw krullen en hoofdhuid. Daarna een voedende en herstellende conditioner is een must. Gebruik Kevin Murphy’s SMOOTH.AGAIN.WASH en SMOOTH.AGAIN.RINSE. Deze shampoo en conditioner geven je krullen een boost en verminderen frizz!

No poo

Laat een keer je shampoo staan en gebruik RE.STORE. Deze verzorging is een volwaardige vervanging voor je shampoo én conditioner op de dag van gebruik.
Breng RE.STORE aan op nat haar en een natte hoofdhuid. Laat 2 tot 3 minuten inwerken en spoel uit. Gebruik deze verzorging 1 tot 2 keer per week.

 

Beperk borstelen

Het beste is om je haar niet teveel te borstelen, dit laat namelijk jouw krullen uit elkaar vallen, net als het wrijven met de handdoek. Borstel het daarom alleen maar onder de douche als er conditioner in zit. Hierdoor is het makkelijk kambaar en hoef je dat niet meer te doen als je onder de douche vandaan komt.

Blaas je krullen droog met een diffuser

Warmte toevoegen aan je haarwortels kan een wereld van verschil maken voor je krullen! Een diffuser is ideaal voor natuurlijk krullend haar! Mits correct gebruikt, zal de diffuser helpen je wortels te stretchen zonder je krulpatroon te verstoren of frizz te veroorzaken. Flip je haar ondersteboven en blaas je haar droog.

Vergeet niet om eerst een goede hittebestendige spray te gebruiken! LEAVE-IN.REPAIR van KEVIN.MURPHY is een gewichtsloze leave-in conditioner die je haar versterkt en haarbreuk voorkomt.
Breng LEAVE-IN.REPAIR aan op vochtig of handdoekdroog haar. Niet spoelen. Laat je krullen op natuurlijke wijze drogen of stijl ze zoals je wil.

Tip: Wil je echt fantastische krullen? Gebruik je diffuser dan met koude lucht. Het moet natuurlijk nog wel aangenaam blijven ;-).

Voeg kleur toe

Wil je meer volume creëren in je haar, dan kan je ook doen alsof. Een lichtere kleur toevoegen aan je haar, geven je krullen een meer gedefinieerde look.