Ready for summer met onze professionele tips!

Veel mensen beschermen alleen hun huid tegen de zon maar in de realiteit heeft je haar net zo gemakkelijk last van schade door de zon. Hoewel de schade misschien niet zo zichtbaar is als een roodverbrande huid, zorgt langdurige blootstelling aan zonnestralen zonder de juiste bescherming ervoor dat je haar verbleekt, breekt, uitdroogt en ouder wordt. En dan hebben we het nog niet over het zoutwater en de chloor waar ons haar in de zomer vaak mee te maken krijgt. Verrast?

Gelukkig kan je dit voorkomen! Hoe? Ga aan de slag met onze tips!

1. Hydrateer, hydrateer en hydrateer!

Bij warm weer verliest niet alleen je lichaam veel vocht maar ook je haar. Om je haren gezond te houden is het belangrijk je lokken goed te hydrateren. Hoe? Met HYDRATE-ME WASH en HYDRATE-ME RINSE van KEVIN.MURPHY. Deze shampoo en conditioner zitten vol antioxidanten die je haar een mooie en gezonde glans geven en het beschermen tegen uitdroging.

2. Bescherm je haar met een masker

Een masker is altijd een must voor gezond haar! Vooral tijdens de warmste maanden met veel zon heeft je haar nood aan extra voeding, vocht en bescherming. Een masker kan je gemakkelijk zelf thuis aanbrengen. Hoe? Breng het masker aan op frisgewassen haar, masseer het in op je haren en hoofdhuid en laat 5 tot 10 minuten rusten. Spoel daarna af.

Kevin Murphy Maskers

3. Wat met krullen?

Krullen moet je sowieso dagelijks hydrateren. Hoe? RE.STORE van KEVIN.MURPHY is een topproduct om vocht te geven aan je krullen!
Tip! wat ook goed werkt is RE.STORE mengen met wat water en dit aanbrengen op je krullen.

Op vakantie? Gebruik een lotion met een zonnefactor (MOTION.LOTION) wanneer je op een zon- en strandvakantie gaat. Zo minimaliseren je de schade door de zon en voorkom je dat je haarkleur verbleekt.

 

4. Reinig je haar grondig

Een detoxshampoo zorgt voor een diepe en complete reiniging van je haar. Zeker wanneer je op vakantie bent, is het belangrijk om gebruikte producten, chloor van het zwembad, zand van het strand,… eerst te verwijderen uit je haar. Dit doe je met MAXI.WASH! Daarna was je je haren met je met een gewone shampoo. Wij raden aan om voor elke wasbeurt een detoxshampoo te gebruiken. Je haar zal er zoveel beter uitzien!

Kevin Murphy detoxshampoo

5. Fris je blonde lokken op!

Begin je wasbeurt met MAXI.WASH. Deze detoxshampoo zal die grauwe, gele kleur uit je haar halen. Daarna raden wij de BLONDE.ANGEL.WASH en de BLONDE.ANGEL aan. Deze shampoo en verzorging bevorderen je kleur en werken verzachtend en hydraterend voor je highlights, blonde en/of grijze haren.

 

6. Gebruik een UV-filter

Voor je de zon in gaat kan je je haren extra beschermen door een product te gebruiken met een UV-filter. SESSION.SPRAY bevat een UV-filter en BODY.BUILDER bevat SPF én UV-filters. De ontwarrende spray UN.TANGLED bevochtigt niet alleen je haar, maar voegt ook een schild toe dat je haar beschermt tegen de warmte van zowel de zon als de stylingtools.

7. Naar de fitness of sportschool?

Vergeet je Mini Murphy niet! De 40 ml flesjes van KEVIN.MUPRHY zijn gemakkelijk mee te nemen en je kan ze later opnieuw vullen met jouw favoriete product.

Mini's

8. Beach hair

Met HAIR.RESORT of HAIR.RESORT.SPRAY lijkt het of je rechtstreeks van het strand komt!

 

Fijne zomer..