Ah oh, wéér een borstel vol haar

Iets wat ik veel voorbij hoor komen in de salon (bijna dagelijks) is ‘mijn haar valt uit, wat moet ik doen?’ Ik wil jullie daarom via dit blog inzicht geven in de verschillende groeifases van het haar, daarbij wordt het hopelijk een stukje duidelijker hoe ons HAAR ontstaat!

Rapunzel is er niets bij

Meestal zijn het vrouwen die toch echt wel bang zijn om hun prachtige haar te verliezen en misschien wel kaal te worden. Bij de mannen speelt dit ook, alleen wordt het daar ‘normaal’ gevonden als ze de wel bekende tondeuse look aannemen. Toch zijn ook mannen onzeker als dit proces begint. Het grootste verschil is echter dat het bij mannen vaak met erfelijkheid (Alopecia Androgenetica) te maken heeft, en het uitgevallen haar ook vaak definitief is en niet meer terugkomt. Kaalheid wordt veroorzaakt door verharding van het haarzakje, onder invloed van het hormoon testosteron.

Hoe het haar in elkaar zit

Op het lichaam bevinden zich wel 5 miljoen haarzakjes, ongeveer 1 miljoen hiervan bevind zich op het hoofd. Niet uit iedere haarzakje komt een haartje, hormonen zorgen ervoor dat het haar op een andere plek op het lichaam wel groeit.

Dagelijks verliezen we tussen de 80 en 100 haren. Dit komt doordat iedere haar op je hoofd in een verschillende fase zit. We kennen 3 fases:

 1. Anagene fase > Groeifase > 85 tot 90% van je haar bevindt zich in deze fase > duur van deze fase is 1000 dagen of meer zonder onderbreking, deze fase begint op het moment dat het haar begint te groeien. Tijdens deze fase groeit het haar ongeveer 0.3- 0.5mm per dag!
 2. Catagene fase > Overgangsfase >1 tot 3% van je haar bevindt zich in deze fase> duur van deze fase is 10 dagen of meer. In deze fase stopt het haarzakje met het aanmaken van nieuw haar.
 3. Telogene fase > Rustfase > 12 tot 15% van je haar bevindt zich in deze fase> duur van deze fase is 60 dagen of meer. Het haarzakje neemt een rust van 2-5 maanden, hierdoor valt je haar uit. Tot 15% van je haar zit in deze fase!
Haarcyclus

Het groeiproces van het haar

In 24 uur tijd kan je haar wel 0,3 tot 0,5mm groeien. Op een bepaald moment stopt het haar met groeien, dan heeft het een bepaalde lengte bereikt en zal het haar ook in lengte niet meer toe nemen. Dit is bij mannen en vrouwen anders verdeelt. Bij de mannen is het 40 tot 50cm lengte en bij de vrouwen is het 70 tot 80cm. Hierdoor komt het dus ook dat je op een begeven moment op een punt komt dat je haar niet langer wilt worden. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen!

Wat is er aan te doen?

KEVIN.MURPHY BODY MASS

Kevin Murphy Body Mass is onderdeel van de Plumping-lijn van Kevin Murphy.

Wat zit er in?

In deze leave-in treatment zit dezelfde wimperverdikkings- en verlengingstechnologie als in mascara. Het maakt je haar sterker waardoor het onmiddelijk dikker en voller lijkt, terwijl de kwaliteit op langere termijn wordt verbeterd.

Bod Mass is rijk aan oleanoliczuren die direct de haarwortel helpen het haar te versterken en te verdikken om zo dunner wordend haar en haaruitval te voorkomen. Citrusflavonoïden, gemberwortel, brandnetel en peterselie-extract beschermen je haar en maken het dikker.

Wat doet het?

Deze leave-in conditioner heeft de krachtige werking van een haartreatment, en is werkzaam vanaf je hoofdhuid. Vanaf daar versterkt het de haarwortels en gaat het veroudering van de haarzakjes tegen.

Voordelen van BODY.MASS

 • Stimuleert je haargroei
 • Versterkend
 • Verdikkend
 • Voorkomt dunner wordend haar en haaruitval
 • Helpt DHT te reduceren
 • Verhoogt de microcirculatie van je hoofdhuid
 • Verlengt de groeifase
 • Parabeenvrij

Hoe gebruik je BODY.MASS?

Spray Kevin Murphy Body Mass door nat of handdoekdroog haar met de focus op je haarwortels en je hoofdhuid. Spoel niet uit.

Het beste resultaat creëer je in combinatie met de plumping Wash & Rinse