De lange bob a.k.a lob is here to stay en niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld. Bovendien zijn korte kapsels voor dames dit seizoen helemaal hot. En dat is eigenlijk best logisch, want de lange bob is een kapsel dat vrijwel iedereen staat en is op ontzettend veel verschillende manieren te dragen. De lange versie van de boblijn is de ideale matchmaker voor vrouwen met fijn en halflang haar. Even een bezoekje aan Het stijllokaal, je haar in botte laagjes laten knippen et voilà: meer volume. Kijk, daar houden we van! Het geheim van volumineus haar zit vaak in het gebruik van de juiste producten. Je wilt het namelijk niet verzwaren, dus pas op dat je niet te veel stylingproducten gebruikt.

DE JUISTE BASIS IS KEY

De basis is natuurlijk een goede shampoo en conditioner. Het is belangrijk dat je producten gebruikt die bij je haartype passen. Voor fijn haar is de Beach Envy Shampoo en Conditioner van Redken bijvoorbeeld een goede basis.  Deze lijn bevat een volume-boostende blend van filloxane, polymeren en mineralen. Tip: Gebruik niet te veel conditioner en breng de conditioner 5 cm vanaf de haaraanzet aan tot in de puntjes voor een optimaal resultaat.

STYLEN MAAR!

Enfin, de basis heb je. Nu is het tijd om je coupe te stylen. Let bij het gebruik van stylingproducten goed op het type product dat je gaat gebruiken. Je wilt je haar niet vet of zwaar maken, kies dus niet voor een olie of wax, maar voor fijne lichte sprays en poeders. De makkelijkste manier om volume te creëren, is met de Powder Grip van Redken . Maar ik ben ook fan van de Full Fyl spray. Deze spray geeft je haar volume  vanaf de haaraanzet.