In de zomer loop je met dikke haarlokken in de zon, maar zodra het herfst wordt, vind je steeds meer losse haren op je trui, herkenbaar? Geen paniek, er is een logische reden voor en je bent zeker niet de enige die er last van heeft.

Zomer
Je haar groeit sneller in de zomer. Dit komt omdat de zon en de warmte een positief effect hebben op de hormonen die je haargroei regelen. Dat je haar dikker is in de zomer is ook niet zonder reden: het beschermt je hoofdhuid tegen de hete zon en schadelijke stralen.

Herfst
Misschien heb je zelf ook last van haaruitval in de herfst. Daar is een simpele reden voor: in de zomer groeit het grootste deel (90 procent) van je haren het snelst. Aan het einde van de zomer hebben de groeiende haren hun groeiproces ‘afgerond’ en vallen ze uit. Niks om je druk over te maken dus.

What to do
Het uitvallen van het haar is een natuurlijk proces, we kunnen het niet stoppen. Wel kunnen we verschillende dingen doen om het te minimaliseren. Zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgt zoals ijzer, zink, vitamine A+B en omega-3. En eet wat vaker spinazie, zalm, walnoten, kip, eieren of yoghurt: hier zitten vitamines in die goed zijn voor je haargroei.

Wanneer je de shampoo (Cerafill Defy Shampoo van Redken versterkt de haarvezel, voedt de hoofhuid, reinigt mild en geeft een zichtbaar voller effect aan het haar.) uit je haar spoelt, doe dit dan met lauw water in plaats van heet water. Verwen je hoofdhuid met een massage, gebruik hierbij een paar druppels olie. Wanneer je je haar borstelt, take it easy en gebruik je föhn zo min mogelijk.

Stress
Als je je snel druk maakt over van alles en nog wat, dan is de kans groter dat je haar meer uitvalt. Stress zorgt voor haaruitval. Probeer dus niet te veel te piekeren voor een mooie volle coupe.