De haarkleuring die je haar gezonder maakt!

Knippen en Kleuren
Marriët Lenderink
Dit is de gezondste haarkleuring van dit moment. Het bevat geen ammonia of andere schadelijke stoffen

Euh wat? Yes, je leest het goed. Door je haar te behandelen met een toner van shades EQ weet Redken gezonder haar te claimen dan vóór de kleurbehandeling. Hoe? We leggen het uit.

Wat is Shades EQ

Deze haarkleuring bestaat uit een mix van directe en oxidatieve ammonia vrije kleurmiddelen die vanwege een zure basis als meest verzorgende haarkleuring uit de bus komen. De voedende aminozuren zorgen voor een verslavende glans. Niet voor niets heeft dit kleurproduct ook wel de bijnaam: The color that thinks it’s a conditioner!

Voor wie zijn deze Shades EQ toners geschikt?

Eigenlijk voor iedereen. Vaak heeft je licht geverfde haar na een tijdje een opfrisser nodig en zeker na een periode van heel veel zon, chloor en zoutwater. Dit omdat er tonen in je haar zitten die je liever niet wil, denk hierbij aan een kleur die té warm of juist te grauw is geworden. Ook kan het zijn dat je haarkleur na flink wat zon is opgelicht waardoor het er broos en dof uitziet. Met Shades EQ breng je binnen no time weer je natuurlijke haarkleur naar boven, inclusief een dosis glans.

Maar ook gewoon een extra vleugje kleur toevoegen is heel goed mogelijk, blonde kleuren kun je met gemak omtoveren naar champagne, beige, rosé of koele as tinten. Ook kun je met Shades EQ je eigen haarkleur iets oplichten voor een sunkissed effect of in combinatie met highlights waardoor je eigen haar hier heel natuurlijk in mee zal blenden. Maar door de waanzinnige hoeveelheid mix mogelijkheden kunnen deze verzorgende toners ook met gemak een real Brownie of Redhead van je maken!

Wat is het verschil tussen Shades EQ toner en een ‘haarspoeling’?

Het begrip ‘toner’ leidt vaak tot verwarring onder klanten, want is het dan niet gewoon hetzelfde als een kleurspoeling? Nee, want afgezien dat de reguliere kleurspoelingen niet de verzorgende ingrediënten van Shades EQ hebben is het verschil dat een kleurspoeling doorgaans wordt gebruikt om het haar donkerder te maken. De toners van Shades EQ geven de bestaande haarkleur een oppepper of neutraliseren een ongewenste toon of gloed. Deze toners zijn dus bedoeld om je haar karakter, een vleugje kleur óf een ander gekleurd pigment te geven, inclusief de nodige verzorging.

Wat gebeurt er met het haar tijdens een Toner behandeling?

Deze toners geven dus enkel een ‘kleurkarakter’ af, vandaar dat ze ook onder de noemer demi-permanente haarkleuringen vallen. Ze leggen d.m.v. kleurpigmenten een dun laagje kleuring om het haar heen. Omdat het een laagje betreft zal het natuurlijke pigment niet veranderen. Dus heb jij zin in een nieuwe haarkleur maar zit je niet te wachten op een vervelende uitgroei, dan is Shades EQ dé haarkleur voor jou.

Mijn haar is grijs, werkt Shades EQ ook voor mij?

Ja en nee. Omdat Shades EQ tot in de schubbenlaag van het haar gaat kan het niet volledig 100% grijs haar dekken, de meest dekkende variant van deze haarkleuring kan tot 50% grijze haren camoufleren. Toch is dit voor de meesten mensen niet genoeg, want vaak kleur je je grijze haren omdat je ze liever niet wilt zien. In dit geval kleuren we de grijs uitgegroeide haren in met een ammoniavrije semi-permanente kleuring welke tot in de vezellaag van het haar komt en zetten we de overige lengten en punten in met Shades EQ toners zodat je toch alle benefits van hierboven zult ervaren.

Guess What?

Dat niet alleen wij fan zijn van deze haarkleuring is duidelijk. Redken lanceert moeiteloos de één na de andere stunning kleur en ook op TikTok gaan ze viraal. Benieuwd welke nieuwe kleuren we deze week binnen krijgen? Bekijk onze laatste post op Instagram en wie weet durf jij het aan!

Deze afbeelding verwijst naar instagram. Het bericht gaat over de meest verzorgende haarkleur van dit moment
Tip van Pien: Zorg voor een ‘aanzet’ die past bij jouw gezichtsvorm
Advent in Het Stijllokaal