Het verschil tussen Curtain bangs en Drape bangs, Marriët legt het verschil haarfijn uit

Knippen en Kleuren
Marriët Lenderink
in dit artikel leggen we het verschil uit tussen curtain bangs en drape bangs.

Je haar at the front korter knippen is een serious commitment, logisch dat je hier even research naar doet voordat je de schaar erin laat zetten. Maar wat is het verschil tussen de verschillende looks en welke ‘pony’ past bij jou?

Laten we beginnen met de Curtain bang

Een Curtain bang is een soort pony die het gezicht aan beide kanten omlijst. Deze wordt aan de binnenkant korter geknipt en wordt aan de buitenkant geleidelijk langer. Meestal style je het in combinatie met een middenscheiding en varieert de lengte ergens tussen de wenkbrauw en de onderkant van de jukbeenderen. Hij was al populair in de jaren 60, denk maar eens aan die waanzinnige, sexy coupe van van Brigitte Bardot. Dat we hem nu massaal op Instagram & TikTok zien zegt genoeg. ‘The Curtain Bang is here to stay’.

Brigitte Bardot met de populaire pony. Curtain Bangs die speels over het voorhoofd gestyled zijn

Overige varianten

Bovenstaande toch nog iets te heftig? Kies dan voor wat extra lengte. Bij een Face Framing oftewel ‘Drape bangs’ valt de pony als een soort frame rondom je gezicht. Toch zit er een behoorlijk verschil in de lengte. In tegenstelling tot de Curtain Bang begint de Face Framing veel lager: eerder op oor of kaaklengte in plaats van ten hoogte van de wenkbrauw. Niet voor niets want deze extra lengte zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden. Zo kun je je gezicht optisch opnieuw vormgeven waardoor je je jukbeenderen breder kunt laten lijken, of misschien je ronde gezichtsvorm nét wat smaller wil laten ogen. Ook met betrekking tot het stylen van je front kun je alle kanten op, zoals de supermodel blow-outs die we op dit moment overal op TikTok tegenkomen. 

Faceframing haircut oftewel Drape Bangs. Lange lagen die het gezicht omlijsten

Wat past het best bij mij?

Dit is afhankelijk van je gezichtsvorm en je doel. Een Curtain bang camoufleert een wat groter voorhoofd en werkt perfect wanneer je je jukbeenderen in de schijnwerpers wilt zetten.

Heb je een wat rondere gezichtsvorm dan is het beter om met meer lengte te gaan framen. Wil je graag weten welke variant het meest geschikt is voor jou? Laat je adviseren door één van onze stylisten!

tutorial faceframing
Dit moet je weten over Henna Brows
Meer volume in je haar? Deze 9 tips gaan je helpen