Je haren zo stevig geföhnd zoals de kapper het doet, wij geven je tips!

Knippen en Kleuren
Marriët Lenderink
Een jonge vrouw met veel volume in het haar

Hoe vaak we het niet horen: ‘hoe krijg ik dit thuis voor elkaar’. Yes, we hebben het over een fijne, stevige blow-out waar je niet één, twee of drie maar zeker vier dagen plezier van hebt. 

Laten we bij het begin beginnen, een huis bouw je ook niet zonder cement en dus hebben ook onze haren de juiste producten nodig voor die extra stevigheid en een goede houdbaarheid, zo simpel is het. En ooit een metselaar aan het werk gezien zonder gereedschap of niet weet hoe hij deze zou moeten gebruiken? Precies, maar met de juiste producten & tools, een beetje geduld én een goede voorbereiding gaat het je zeker lukken.

Stap 1: gebruik het meest geschikte styling product voor jou haar

Zorg dat je producten gebruikt die passend zijn voor het resultaat wat je wil bereiken. Kevin.Murphy heeft een scala aan producten in haar assortiment maar dat wil niet zeggen dat ze stuk voor stuk geschikt zijn voor jou haartype en wens. Bij twijfel of je de juiste producten in je kast hebt staan, vraag ons gerust!

Stap 2: bescherm je haar tegen de hitte van je föhn 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: gebruik een hittebeschermer. Dit product beschermt het haar tegen de hitte van tools. Nog te vaak wordt de warmte van een föhn of föhnborstel onderschat maar wanneer je het op je hand zou testen merk je dat je dit echt niet langer volhoudt dan een paar tellen, je kunt je voorstellen wat dit met het haar doet. Simpelweg op de koude stand föhnen klinkt lekker veilig, echter zijn we warmte nodig om haren mooi te polijsten en om te vormen. Hittebeschermer dus. En ja, ook wanneer je je geliefde DYSON gebruikt.

Stap 3: verdeel de styling producten op de juiste manier in het haar

Kam je haar voordat je aan de styling begint met een grove kam om klitten te verwijderen. Voeg de gewenste producten toe en kam het nogmaals goed door. Het klinkt kinderachtig maar wees je bewust van het feit dat waar je geen versteviging toevoegt, ook geen resultaat mag verwachten. Het beste is om de producten sectie voor sectie aan het haar toe te voegen.

Stap 4: voordat je écht gaat beginnen met het stevig in model föhnen

Kletsnat haar stevig in model drogen heeft geen zin. A: duurt het veel te lang en B: je stelt je haar teveel bloot aan directe hitte. Het is dus beter om je haar even aan de lucht aan te laten drogen óf het losjes, al wapperend met de föhn aan droogt. Doe je dit ondersteboven creëer je zelfs nog wat extra volume. Win-Win dus.

Stap 5: werk stap voor stap voor zoveel mogelijk stevigheid

Omdat we graag zoveel mogelijk houdbaarheid en stevigheid willen is het belangrijk om laagje voor laagje te gaan werken, dus ook een paar klemmen zijn handig om het overige haar tijdelijk even mee vast te zetten. Hierdoor creëer je overzicht en werk je een stuk secuurder.

Stap 6: je haar goed laten afkoelen is belangrijk voor extra glans en stevigheid

Zoals we hierboven al schreven, werk laagje voor laagje en begin vanuit de nek. Wanneer je een föhn én borstel gebruikt is het belangrijk dat je afstand tussen de föhn en borstel bewaard. Let erop dat je de föhn niet te lang op één plek houdt maar vooral met de borstel door het haar blijft bewegen, net zolang totdat het écht droog is. Precies hetzelfde geldt voor de föhnborstel, blijf zoveel mogelijk in beweging met deze tool. Vervolgens eindig je met koude lucht, hierdoor sluiten de haarschubben, krijgt je haar een mooie glans én blijft je kapsel veeeeeeel langer in model, echt!

Stap 7: hoe stijl je de voorkant van je haar

Veel mensen vinden de styling van de voorkant het meest lastig. Onnodig want ongeacht het model werkt het in de meeste gevallen het best wanneer je de voorkant ‘gewoon’ naar achteren stylt. Zowel voor de ronde borstel met föhn of föhnborstel pak je aan beide kanten van je gewenste scheiding evenveel haar en draait dit vervolgens naar achteren in.

Stap 8: het gebruik van stylings producten voor ná het föhnen

Eenmaal alles geföhnd? Laat dit dan voor de zekerheid nog even goed afkoelen zodat je er zeker van bent dat ook de voorkant goed is afgekoeld en de schubben gesloten zijn. Spray indien gewenst een texturizer of lak aan de aanzet van de hoofdhuid en laat dit nog even goed drogen voordat je aan de finishing touch begint. Gebruik je liever een aanzetpoeder, masseer deze dan even goed aan de aanzet in, pas dan activeer je hem echt.

Stap 9: de finishing touch!

Completed? Borstel je haar vervolgens nog een keer goed door met een grove brush of kam en breng het vervolgens in model met je handen. Indien gewenst kun je je haar nog touperen, hoe je dit het beste kunt lees je in het blog 9 tips voor extra volumineus haar. Want ook hier valt bij velen nog wel wat winst te behalen. 

 

Succes!

Advent in Het Stijllokaal
Wat zijn de beste producten voor krullend haar?