Meer volume in je haar? Deze 9 tips gaan je helpen

Knippen en Kleuren
Marriët Lenderink
Meer volume in je haar? Met deze tips creëer je dit effect

“Hoe krijg ik meer volume in mijn haar?” De meest gestelde vraag in Het Stijllokaal. Iedereen wil zo veel mogelijk volume in zo weinig mogelijk tijd. En dan ook nog liefst een volumineuze haarbos die zolang mogelijk in model blijft zitten. En omdat we deze vraag zó vaak krijgen hebben we de belangrijkste (en gemakkelijkste) tips voor je uitgewerkt.

Volume begint onder de douche

Ja echt! Het begint allemaal bij de basisverzorging voor je haar. Wil je meer volume dan is het belangrijk geen shampoo en conditioner te gebruiken die het haar verzwaren. Afgezien dat alle producten van KEVIN.MURPHY vrij zijn van siliconen (deze leggen namelijk een laagje over het haar die het haar zwaarder maken) hebben ze ook verschillende haircare lijnen die meer volume geven waardoor het haar een boost krijgt vanuit de aanzet. De shampoo masseer je goed in op de hoofdhuid, dus bij de wortels van het haar. De bijpassende conditioner breng je alleen aan in de lengten van het haar. Zo voorkom je vet haar dat snel gaat hangen en dus geen volume heeft. En vergeet niet, we schreven het hier al eerder… spoel je haar na met koud of lauwwarm water voor extra veel glans en gezond haar.

Deze beautyproducten geven extra veel volume aan het haar

De meest gespierde versteviging

BODY.BUILDER it is… en nee we bedoelen niet de gespierde hunks die meer energie opwekken dan onze windmolens in de Noordzee… We hebben het over dé haarversteviging die je haar in no time mega veel volume geeft. De mousse is gewichtloos en hydrateert. In tegenstelling tot andere mousses kun je er veel van gebruiken zonder dat het haar kleverig wordt of vies en plakkerig aanvoelt. BODY.BUILDER vult door de gerichte spray-tool de ruimtes tussen het haar op waardoor je haar voller oogt én aanvoelt.

Deze versteviging geeft extra veel volume aan het haar.

Toupie- toep

Touperen is een snelle manier die extra volume geeft. Let er wel op dat je dit op de juiste manier doet. Kam halverwege de lengten naar de aanzet, tegen de richting in. Herhaal deze stap hooguit twee keer om onnodige schade aan je haar te voorkomen. Vind je het lastig of twijfel je of je op de juiste manier toupeert? Vraag gerust één van onze stylisten, zij helpen je graag ‘veilig te touperen’.

Blowdry

Föhnen is dé manier om meer volume in je haar te krijgen. Mocht je net onder de douche vandaan komen, föhn je haar dan eerst even kort met de juiste versteviging, net zolang totdat het meeste vocht uit je haar is. Je zult merken wanneer je dit ondersteboven doet er vanaf de aanzet gelijk al volume ontstaat. Is de aanzet droog? Gebruikt eventueel een krulborstel voor die extra finishing.

De TIKTOK trend

Op Tiktok gaan ze viral… de ouderwetse klittenband-rollers. Hoewel ze meestal worden gebruikt voor krullen, kunnen de rollers ook worden gebruikt om meer volume te creëren. Met name de grotere rollers zijn hier geschikt voor. En om te voorkomen dat je de hele dag met deze rollers op je hoofd blijft lopen is het het meest handig wanneer je je haar van te voren zoals hierboven beschreven nét iets meer ‘aandroogt’ met de föhn. Ook kun je de volgende dag, wanneer je je haar niet wast, er een paar rollers indraaien en vervolgens even warm blazen met de föhn. Wanneer de rollers zijn afgekoeld haal je ze eruit. Voila, quick & easy! De rollers zijn €3.90 per stuk, Het Stijllokaal.

Deze rollers zijn van klittenband. Je rolt ze in je haar en ze geven veel volume

Overnight staart of knot

Wist je dat je terwijl je slaapt ook moeiteloos volume kunt creëeren? Maak voordat je op het kussen ploft een paardenstaart óf knot bovenop je hoofd. Houd deze de hele nacht in. Als je de volgende morgen wakker wordt, haal je het elastiek eruit. Het resultaat: een extra dosis volume op de kruin. Ook kun je, wanneer je je haar s’ochtends wast, het voor 80% droogblazen. Maak daarna een hoge staart of knot, laat je haar vervolgens drogen en haal het elastiek eruit. Wil je weten welke elastieken je hiervoor het beste kunt gebruiken? We schreven er hier eerder over.

Swep around 

Heb jij je scheiding altijd aan de linkerkant, verplaats deze dan eens naar de rechterkant. Een kleine moeite, maar zeker al een verschil in volume. Je geeft je haar een volume boost bij de wortels zonder dat er een tool bij komt kijken. Deze tip werkt ook wanneer je altijd een midden scheiding draagt, probeer dan eens een scheiding aan de linker- of rechterkant. Gewoon even verplaatsen dus die scheiding…

Onmisbaar

Wellicht één van de meest gebruikte beauty-producten van dit moment. Dry-shampoo!  Niet alleen om je haar tussen de wasbeurten door mee op te frissen maar ook ideaal voor het creëeren van meer volume in je haar. FRESH.HAIR  & DOO.OVER van KEVIN.MURPHY zijn dé dry-shampoos met onmisbare benefits… A: zorgen ze voor een mega fris gevoel, B: de heerlijke, zachte geuren blijft de hele dag als een aura om je heen, C: ze geven extra verheldering aan je haarkleur, D: ze maken het haar niet stug maar geven wel lekker veel volume. 

Deze twee droogshampoos geven een fris gevoel en extra veel volume aan het haar

Last but not least…

Vergeet niet dat 80% van je kapsel bepalend is voor het volume in je haar. Onze eigen kniptechnieken creëeren luchtige lagen zonder dat je haar gelijk een stuk korter wordt maar wel meteen veel gezonder en voller doet ogen.

Dit waren ze voor nu, succes & make it bold!

Het verschil tussen Curtain bangs en Drape bangs, Marriët legt het verschil haarfijn uit
Mannenkapsels van nu: De meest populaire haircuts voor mannen