Deze afbeelding geeft de aftercare van een henna behandeling weer

How to handle your Henna Brows?

 

De eerste 24 uur niet nat maken. Dat betekent dus geen brow make-up, bruiningsproducten of een grondige wasbeurt voor het gezicht.

Sporten en transpireren. Mocht je een enorme fitgirl zijn, bij een intensief rondje rennen, krachttraining of een hot yoga les kun je hevig transpireren. Dit raden we de eerste 24 uur dan ook af.

Ook na die tijd is het belangrijk om geen reinigingsproducten, scrubs, crèmes & peelings op je wenkbrauwen te gebruiken.

Ps: pas op met met zon en de zonnebank. Niet alleen vervaagt de kleur sneller, zon & UV straling kan ook een allergie uitlokken! Capiche?

Hoewel de eerste 24 uur cruciaal zijn om zo lang mogelijk van de Henna brows te genieten is het belangrijk om ook een aantal after care tips in general in acht te houden.

  • Scrub je wenkbrauwen niet.
  • Geen gezichtscrèmes in de wenkbrauw gebruiken. Vooral anti-aging cremes zijn uit den boze, met bijvoorbeeld retinol en AHA. Deze stoffen stimuleren namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor worden de oude huidcellen, met de henna, eerder afgestoten.
  • Wees voorzichtig met zon en vooral door niet te verbranden. Hierdoor zal de celdeling sneller gaan en de huid zich sneller vernieuwen waardoor de Henna sneller zal vervagen. Ook lichten de brows en de afdruk op de huid door de zon op.
  • Vermijdt Brow Soap, zoals de naam al doet vermoeden reinigt een soap en zal ook de Henna eerder van de huid verdwijnen. Wij adviseren bij een Henna behandeling, Brow Fixing Gel te gebruiken.