Hoewel ik in het dagelijks leven weinig moeite heb met het maken van keuzes levert het boeken van een zomervakantie altijd weer de nodige vraagtekens op.
Uiteindelijk…na een maand of 3 discussiëren geef ik het op en laat ik het over mij heen komen. De meeste zullen denken dat ik mijn zin weet door te drijven maar niets is minder waar. Ons idee van vakantie vieren staat helaas lijnrecht tegenover elkaar.

Zo zat ik 2 jaar geleden, midden in de jungle van Azië met mijn Samsonite kit en een sleehak van 15cm. Dat deze 2, in combinatie met een klim naar het Karon viewpoint niet handig bleek te zijn wist ik natuurlijk wel maar om er als een doorgewinterde hiker bij te lopen gaat mij dan nét weer te ver…
Slapen op een nat matras, met 33 toeristen bepakt en bezakt in een minuscule sloep en beestjes waar ik het bestaan niet vanaf wist voelde voor mij alles behalve een relaxte vakantie.
Echt, meerdere malen heb ik op het punt gestaan een helikopterdienst in te schakelen om mij alsjeblieft op te halen, een traumahelikopter was waarschijnlijk een nog beter plan geweest. Bas daarentegen genoot van ieder moment, om even een idee te geven hoe verschillend onze opvattingen zijn betreft het vieren van vakantie.

Dit jaar moest dus echt anders en omdat ik vond dat hij mij na het hele Thailand gebeuren nog wel iets verschuldigd was besloot ik dit jaar de vakantie te regelen.

Ik zag het helemaal voor me, we zouden met de auto naar het noorden van Spanje reizen, daar de oversteek maken naar Ibiza om vervolgens het eiland over te crossen op zoek naar de hippies. Alleen de gedachte al deed de teint van Bas niet veel goeds. Mijn auto is niet bepaald een racecar waardoor de trip naar zijn idee veel te lang zou gaan duren en ook het idee van 10 dagen kamperen tussen alleen maar hippies vondt hij iets te ver gezocht….

?

Bas zag het anders, mijn auto was oké maar dan wel binnen een straal van 1100km, kamperen was prima maar wel met een beetje comfort en dus leek Italië voor hem de meest geschikte “oplossing”

Dat we dit al 33 keer hadden gedaan maakte voor hem niets uit en inderdaad hij heeft gelijk, het is goed vertoeven in Italië. Het land heeft een fantastische cultuur, mooie diverse landschappen en is culinair gezien zeker mijn favoriet.

Dus… eindconclusie, we gaan voor de zoveelste keer naar hetzelfde land en vertrouwde omgeving.
Geef ons nog een paar jaar en je ziet ons met dezelfde ANWB jas inclusief bijbehorende fietstassen…

XXX Marriët