The Sustainable
Hairstylist

Onze branche is continu in beweging. Vergelijk het met fast fashion: vluchtige trends die zich in een razendsnel tempo opvolgen. Niet voor niets, trends vormen de motor van onze economie. Daarnaast hebben we nog te maken met social media die ons plaatjes voorschotelt van de meest instagrammable hotspots en haarstijlen en doen we niets liever dan ons onderscheiden van anderen. Het resultaat: een enorme honger naar trends.

Afgezien van het feit dat dit ons vak juist ook leuk en dynamisch maakt, is er ook een gigantische keerzijde, namelijk de onzekerheden die trends teweeg brengen.

“Is mijn kapsel nog wel trendy genoeg? Kan deze lengte nog wel? Moet ik niet eens een keer iets anders? Is mijn kleur niet saai?” Kortom: “Voldoe ik nog aan het ideaalbeeld?”

En wanneer je denkt dat bovenstaande heus nog wel meevalt, forget it! Vrijwel iedereen is er gevoelig voor, want hoe oppervlakkig ook, on trend zijn geeft een goed gevoel

Level up!

De methode van Het Stijllokaal

Om zo dicht mogelijk tot de kern te komen, het achterhalen van iemands persoonlijke stijl, zijn we er dieper ingedoken. Sterker nog, we hebben er een studie van gemaakt, een unieke methode voor ontwikkeld én er zelfs een boek over geschreven. Onze methodiek is gebaseerd op de archetypen van psycholoog Carl Gustav Jung.

Rond 1919 noemde Jung de theorie van archetypes voor het eerst in een essay genaamd ‘Instinct en het Onderbewustzijn’. De theorie beschrijft dat Jungiaanse archetypes universele, archaïsche symbolen en afbeeldingen zijn die voortvloeien uit het collectieve onbewuste. Dat wil zeggen: universele blauwdrukken die opgesloten zijn in ons collectieve onderbewustzijn. Mensen uit alle culturen herkennen en begrijpen ze.

Simpel samengevat: Het gaat dus om instinctieve herinneringsbeelden, die een herkenbaar gedrag vertonen.

Om het wat te versimpelen: Jung definieerde twaalf primaire archetypen die je overal in zult herkennen. Bijvoorbeeld in sprookjes het archetype The Hero als Spiderman. En in films The lover, zoals Julia Roberts in Pretty Woman. Of dichterbij zelfs, staat het archetype The Carer voor een moederfiguur, betrouwbaar en zorgzaam. Archetypen zijn overal en geven ieder karakter een bepaalde betekenis mee.

Kapsalon Het Stijllokaal in Almelo

Archetypen

Klik op een archetype

Kapsalon Het Stijllokaal in Almelo

Dont try,

OWN JE STIJL!

Deze karaktereigenschappen en persoonlijkheidskenmerken zien we ook aan de ‘buitenkant’ terug. Toch staan deze niet altijd in lijn met de persoon zelf. Het verschil dat we zien is een geforceerde stijl versus een eigen, persoonlijke stijl. Door de methodiek van The sustainable hairstylist erop toe te passen creëeren we een samenhang tussen het imago en de identiteit, zodat er authenticiteit ontstaat. En laat dit nu precies nodig zijn om een stijl te creëren die echt bij iemand past.

Lees hier

The sustainable hairstylist

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Wil je weten

Wat bij je past?