Je herkent het vast, je bent naar iets op zoek maar je lijkt het niet te kunnen vinden. Opgeven is geen optie want het zit immers in je hoofd, wat dan?
Net zoals velen laat ik mij continue inspireren, op straat, door magazine’s, FW-shows, social media, noem maar op!
De garderobe aanvullen is voor mij net zoiets als fietsen, dit gaat me vrij gemakkelijk af. Bijenkorf, H&M en ZARA zijn mijn favoriet.
Ik fiets er in hoog tempo doorheen en na afloop zit er meestal wel iets achterop de bagagedrager.
Maar de ‘dingen’ die voor mij het verschil maken kan ik uren over doen, dagen over nadenken en soms zelfs niet eens van slapen, ik weet het, tikkeltje gestoord.
Ik zocht naar een rieten tas, leuk voor de maxi rokken en jurken die we komend seizoen veel gaan zien, eigentijds i.c.m. jeans en blazer en praktisch voor wanneer ik weer eens in hoog tempo ga “fietsen”?
De rieten tas moest echter wel ‘anders’ zijn. Ik werd geïnspireerd door verschillende designermerken en influencers die zich ten alle tijden willen doen onderscheiden.
De tas die ik voor ogen had leek zomaar niet te koop maar moest en zou er komen….en dus ging ik zelf aan de slag. Het vinden van de geschikte tas bleek geen probleem, het zoeken van de mooiste kleurencombinaties ook niet, zelfs het knippen en plakken van de biezen lukte maar het daadwerkelijk aan elkaar naaien van de strap bleek écht geen goed idee. De naaimachine en ik vormden totaal GEEN team.
Ja, en wie staat er dan altijd voor je klaar? Je moeder natuurlijk.
Mams zag er wel heil in en naaide ze moeiteloos aan elkaar, wéér een stap dichterbij mijn tas..
 
Vervolgens moest er grafisch nog iets achter de PC uitwerkt worden en was het klaar om naar het atelier verzonden te worden voor een bijzondere afwerking.
Terug van het atelier kon de strap op de rieten tas en vanaf dat moment wist ik het zeker, hier ga ik er samen met mijn moeder en het atelier een paar meer van maken ?
We maakten een paar voorbeelden en ik besloot gelijk hoog in te zetten, ik stuurde ze op naar een paar BN-ers plus één naar mijn favo stylist Lonneke Nooteboom, in mijn ogen dé stylist van dit moment!
Nog diezelfde dag hing er een mini-website in de lucht en wachtte ik de reacties van de “ontvangers” af.
Niet één, maar alle drie reageerden via hun story op Instagram?
Vanaf dat moment ging het snel, eigenlijk iets te snel, omdat ik de tassen samen met mijn moeder zelf wil blijven maken hebben we de levertijd van 7 werkdagen naar 10 werkdagen gezet. Vanaf morgen staan ze in de shop van Het Stijllokaal en hoop ik dat jullie ze net zo mooi vinden als Leontine Borsato, Lieke van Lexmond, Lonneke Nooteboom, Nicolette van Dam en inmiddels vele andere.
En weet je wat het meest leuk is, dat ik dit samen met mijn moeder kan doen, hoe bijzonder❤️
Ben je nu al heel benieuwd? Volg marieessentials op;
FACEBOOK: https://www.facebook.com/marieessentials/
INSTA: https://www.instagram.com/marieessentials/
Kijk voor de hele collectie op www.marieessentials.nl