Welke extensions zijn het beste voor je haar?

house of hair
Kelly
Lees hier welke extensions het beste zijn voor jou haar
Wanneer je overweegt om haarextensions te laten zetten is het logisch dat je je afvraagt welk type extensions het beste zijn voor je haar. Niet zo gek want je bent immers zuinig op je eigen haar én je portemonnee. Toch maakt het enorme aanbod het er niet gemakkelijker op, maar welke kies je dan?
De verschillende kleuren en mogelijkheden met betrekking tot haarextensions

De verschillende factoren

Om de juiste keuze te kunnen maken is een goed advies essentieel. Door het stellen van de juiste vragen zoals je persoonlijke wensen, je daily routine maar ook door goed te kijken naar de conditie van het eigen haar, ‘filtert’ zich de juiste methode er vanzelf uit.

De verschillende systemen in het kort

Tape Extensions.

Laten we beginnen met de Tape extensions welke door middel tape en de ‘sandwich’ methode aan je eigen haar worden vastgemaakt. Deze losse plukjes haar zijn drie centimeter breed. Ze zijn lichtgewicht, liggen plat tegen de hoofdhuid en nagenoeg onzichtbaar, wat maakt dat ze vooral geschikt zijn voor mensen met een fijne haarstrucfuur. Heb je écht heel fijn haar dan worden de  tapeextensions ‘single’ geplaatst en afgesloten met een enkele tape, wat overeenkomt met een soort ‘plakband’. Ben je graag creatief met je haar bezig en draag je het vaak vast? De smalle, dunne strips zijn uiterst flexibel waardoor je ze gemakkelijk én veilig, omhoog kunt klappen.

Dit is een voorbeeld van de tape haarextensions

Tape wefts

Voor dit type extenions geldt dezelfde applicatie zoals hierboven geschreven. Ook deze haarextensions zijn licht qua gewicht en liggen plat tegen de hoofdhuid aan waardoor je ze bijna niet voelt zitten. Afhankelijk van de haardichtheid kun je ook hierbij gebruik maken van de single of sandwichmethode. Het verschil zit hem in de afmeting van deze extensions. Een tape weft is namelijk veel breder dan Tape extensions. Het gaat om één lange baan die op maat wordt geknipt, afhankelijk van de omvang van het hoofd én de gewenste plaatsing. Het voordeel van deze methode is dat er in geen geval ‘sliertjes’ in het haar ontstaan. De gehele baan laat zich op een natuurlijke manier blenden in het eigen haar.

Voorbeeld van een tape weft haarextension

Regular wefts

Last but not least, de regular wefts. Ook hier spreken we over één lange baan haar die op maat wordt geknipt, wederom afhankelijk van de omvang van het hoofd en de gewenste plaatsing. Anders dan de Tape weft is de band waaraan het haar geweven is bij een Regular weft een fractie dikker. Dit omdat het simpelweg het dubbele aan haar bevat. Dit maakt dat deze extensions uitermate geschikt zijn voor wanneer je haar al wat voller is. Door de wat dikkere ‘bonding’ verreist deze methode nét wat extra aandacht wanneer je je haar vast wilt dragen. In vergelijking met de Tape extensions en de Tape wefts ben je met de Regular wefts in verhouding minder extensions nodig om hetzelfde resultaat aan ‘volheid’ te bereiken, dat is dan weer het voordeel…

Regular wefts worden door middel van micro ringen en draad aan het haar bevestigd. Doordat deze micro ringen binnenin zijn voorzien van een beschermende siliconen laag, is ook deze methode, wanneer ze op de juiste manier geplaatst worden, onschadelijk voor het haar.

Dit is een voorbeeld van een regular weft haarextension

Terug naar het begin

Om terug te komen op de vraag welke haarextensions het beste zijn voor je haar kunnen we duidelijk zijn. Iedere haarstructuur en persoonlijke wens behoeft zijn eigen systeem en dus valt en staat alles met een goed advies. Het ene systeem werkt gewoon beter voor fijn haar, terwijl het andere systeem geschikter is voor dikker haar. En dit alles met als uitgangspunt, schade aan je eigen haar te voorkomen en uiteraard met behoud van de meest ’natuurlijke finish’.

Kleurtrend SS’23/24, trend of geen trend
Tip van Pien: Kies de juiste kleur!