Dit moet je weten over Henna Brows

House of Brows
Pien
Deze wenkbrauw is behandeld met Henna. Het resultaat: een voller uitziende wenkbrauw.

Het is een van de populairste behandelingen in de browbar, Henna brows. Het resultaat? Een voller uitziende wenkbrauw die zowel de haartjes als de huid kleurt. Toch is deze behandeling niet altijd en voor iedereen mogelijk. En omdat we willen dat je zolang mogelijk kunt genieten van deze treatment praten we je graag even bij… Better safe than sorry!

Een vette huid

Henna verdwijnt helaas vrij snel van een vette huid. Je herkent een vette huid aan haar glans en grove poriën. Je kunt gerust Henna gebruiken, maar het effect van de schaduw op de huid zal binnen twee dagen verdwenen zijn. Voor de wenkbrauwharen maakt het geen verschil, deze zullen hun kleur wel behouden.

Tijdens de zwangerschap

Hoewel er niet is bewezen dat het schadelijk is voor de baby, raden wij een Henna treatment toch af tijdens de zwangerschap. De hormonen maken de huid extra gevoelig en een allergische reactie is tijdens deze periode extra vervelend. Wat ons betreft is dit het niet waard!

Tijdens chemotherapie

Ook al is er geen bewijs dat een Henna treatment schadelijk kunnen zijn tijdens deze periode, raden wij het toch af. Net als met bovengenoemde is een vervelende reactie hier zeker niet op z’n plaats. Wil je toch graag tijdens de chemo behandeling je wenkbrauwen bijwerken, lees hier meer over de verschillende soorten brow make-up van Mrs. Highbrow of loop anders eens binnen bij ons in Het Stijllokaal. Pien adviseert je graag.

Vlak voor een zonvakantie

We raden aan om de eerste 24 tot 48 uur na het kleuren van de wenkbrauwen niet direct in de zon te gaan zitten. Om het risico op een allergie te verkleinen, is het ook beter om helemaal niet in de zon te gaan zolang de henna op de huid zit. Tenzij er een hoge beschermingsfactor wordt gebruikt.

Te Weinig Haartjes

Als het aankomt op zeer dunne of korte wenkbrauwen, is het ook af te raden om Henna te gebruiken. Henna hecht namelijk alleen goed aan de huid als er daadwerkelijk haar aanwezig is. Het is belangrijk om te weten dat je met Henna geen wenkbrauwen langer of breder kunt maken.

Te Blond

Als de wenkbrauwen heel blond zijn of je een hele lichte huid hebt zijn Henna brows ook af te raden. Het geheel wordt dan veel te hard. Ook zijn hele lichte haren vaak poreus, waardoor de Henna als een spons wordt opgezogen. In dit geval kun je veel beter kiezen voor een Hybrid Dye en dan de lichtste kleur uit het assortiment van Mrs.Highbrow.

Té Volle Brows

Als je al hele donkere en volle wenkbrauwen hebt voegt de Henna treatment eigenlijk niets toe. Niet alleen is het met volle brows vaak moeilijk om de henna op de huid te krijgen (omdat er te veel haartjes in de weg zitten), ook het effect zal minimaal zijn. De wenkbrauw is immers al vol genoeg. Uiteraard kun je wel de haartjes laten verven met Mrs.Highbrow Hybrid Dye, hierdoor worden de wenkbrauwen nét iets intenser en kleuren ook de lichtere haartjes gelijk mee. Kies bijvoorbeeld voor de kleur Choco, Espresso of Midnight om echt de focus op de brows te leggen.

En mocht je je nu afvragen wanneer dan wel? Nogmaals, Henna is één van de meest geboekte treatments in de browbar. In de meeste gevallen kan het dus wél 😉

Wat zijn de beste producten voor krullend haar?
Het verschil tussen Curtain bangs en Drape bangs, Marriët legt het verschil haarfijn uit